Sant Just Desvern

Adreça: C. Bonavista 112 bis, 1r 1a, 08960, Sant Just Desvern

Adreça electrònica: jesuscastrosa@gmail.com

Responsable: Jesús Castro 

La comissió de Sant Just treballa per tal de coordinar, organitzar i analitzar diverses activitats centrades principalment en les temàtiques pròpies del poble i la comarca del Baix Llobregat. La comissió participa en diferents espais i activitats del poble, entre les quals destaca la participació en el Consell Pastoral de la Parròquia de Sant Just i en les reunions convocades pel Consell de solidaritat i cooperació de solidaritat i el Consell de benestar social de l'Ajuntament sobre la realitat social del poble i les seves necessitats. També realitza mensualment el programa de radio Veus de la Parròquia, la Finestra de Justícia i Pau, on es parla dels diferents temes d’actualitat.

La qüestió de la immigració, és un tema no resolt. Europa ha espoliat els recursos dels països del tercer món. Ara amb el canvi climàtic i la disminució i la manca de pluges regulars, als països subsaharians, i la manca de collites estan facilitant l’èxode de comunitats i pobles de la zona. Emigren als estats veïns o a d’altres continents com Europa o Àsia.

Si les Nacions Unides i els governs mundials no reconeixen la realitat difícilment hi hauran solucions.

La riquesa actual disponible en els països rics, la tecnologia existent i els coneixements actuals del segle XXI permeten realitzar inversions rentables a llarg termini. Aquestes inversions, amb valors importants de retorn de capital poden contribuir a crear riquesa en els sectors agrícoles, energètics, industrials i de recerca de la geografia dels països pobres.

Ens sembla i és molt probable que l’explotació dels recursos mundials i el repartiment desigual de la riquesa obtinguda ja ha arribat al seu final.
Per un costat el canvi climàtic amb la contaminació, l’augment de la demografia en la desigualtat, la disminució de l’aigua potable per a les poblacions, la disminució dels peixos i la contaminació pels plàstics als mars i oceans del planeta, i la de les terres, del aire que respirem i també la desforestació. I per altra costat les guerres i conflictes amb milers de morts i desplaçats, les destruccions de les ciutats amb extrema crueltat amb les armes més sofisticades conegudes fins ara, fan evident que ens encaminem a un apocalipsi.

Si l’ésser humà és racional. Hauria de ser possible, donat que el seu cervell de 1400 grams de pes és el més evolucionat de totes les criatures de la terra (homínids), que els principis de la solidaritat , la consciència, el sentit comú i les morals col·lectives reaccionesin. En definitiva es tracta de treballar per al planeta i salvar la humanitat sencera.

Com que aquest tema es recurrent, tornarem al llarg d’aquest curs a informar als oients de la seva actualitat al llarg del curs.

Justícia i Pau Sant Just. 18.09.18