Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el dissabte 7 de juny.

Superar la frustració amb esperança

Distingit senyor:

Dol constatar que avui bona part de la ciutadania sent una gran frustració i un notable desencís per la forma com es desenvolupa la vida política. Sembla que la recerca del bé comú no sigui una prioritat per part de persones que tenen responsabilitats polítiques. Notícies de premsa sobre corrupció, lluita cruel pel poder, política espectacle, i moltes altres lamentables mancances, tot plegat provoca una enorme desafecció social respecte a les institucions polítiques.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el dissabte 4 de maig.

A la recerca d’una Justícia més humana

Distingit senyor:

Tradicionalment la justícia i els seus organismes han tingut sempre l’objectiu de castigar les persones que en algun moment no havien respectat les lleis. Modernament s’hi ha afegit un altre objectiu, aconseguir la rehabilitació del delinqüent. Avui hi ha una nova proposta és l’anomenada Justícia restaurativa. És una altra forma d’entendre la justícia, més humana, que es basa en el fet que el que s’anomena delicte, falta o ofensa, és en realitat un conflicte que sovint genera danys a les parts implicades i a les seves relacions. Aquests danys es consideren més importants que no pas que pugui tractar-se d’una infracció a les lleis vigents. Es vol remarcar que el respecte i la dignitat de totes les persones està per damunt de les institucions, per respectables que aquestes siguin.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el dijous 7 de març.

L’aportació de les dones com a protagonistes

Distingit senyor:

Dia rere dia i sense defallir, les dones van aconseguint el paper destacat que els correspon en la nostra societat com a protagonistes destacades que en són. No ho han tingut gens fàcil en el passat, massa sovint la història ha estat injustament dominada pels homes. Avui però, les lleis i la defensa i la promoció dels Drets Humans afecten totes les persones per igual i són del tot insostenibles les antigues discriminacions.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el dijous 3 de gener.

La Pau necessita polítics que treballin pel Bé comú

Distingit senyor:

Amb motiu de la Jornada mundial per la Pau que se celebra cada 1r de gener, enguany el bon Papa Francesc ha adreçat a l’opinió pública un missatge titulat “La bona política està al servei de la Pau”. Amb aquest motiu a Terrassa, a la Seu d’Ègara i per 31 any consecutiu, vam organitzar una Pregària amb la participació del Consell Interreligiós de la ciutat. Sempre és un goig constatar la bona voluntat de totes les religions presents en el Consell per trobar-se, per compartir unes reflexions i per pregar per la Pau arreu del món.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada dijous 8 de novembre.

La responsabilitat de cadascú a l’hora de comprar

És un fet incontrovertible que les formes d’anar a comprar d’avui no tenen res a veure amb les d’abans. Els més grans recordem perfectament que només s’anava a comprar una peça de roba quan l’anterior és feia malbé o que només es comprava estri quan l’anterior deixava de funcionar i ja no es podia reparar. Avui és tot ben diferent, si al sortir de casa crida l’atenció una cosa d’una botiga, s’entra i es compra. Es fa sense pensar si es necessita i encara menys sense pensar on i en quines condicions allò s’ha fabricat.