Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa.

Arribarà la primavera?

Distingit senyor:

Els mitjans de comunicació, en les darreres setmanes, ens fan arribar informacions molt preocupants sobre el dit “estat islàmic”, ens expliquen fets i circumstàncies doloroses, incomprensibles i inacceptables en la línia dels Drets humans. Un primer exemple, del tot incomprensible, és que tres noies arrelades al seu país marxin del Regne Unit per anar a Síria a participar en el conflicte que assola aquell país fa temps. Però encara més difícil d’entendre és el cas de la destrucció d’antigues escultures de reis assiris que estaven en el Museu de Mossul. Davant aquests lamentables fets ens podem preguntar si encara queda lloc per l’esperança?

Tot amb tot veiem que hi ha passos positius com la crítica a la violència per part bona part de la comunitat musulmana i també de la resta de confessions religioses. A més a més, i des de fa uns anys, les Nacions Unides han promogut la primera setmana de febrer com la Setmana de l’Harmonia interconfessional. A casa nostra i amb motiu de celebrar enguany aquesta Setmana, hem viscut una Trobada entre les diverses religions molt positiva a la Parròquia de la Sagrada Família.

La trobada promou el màxim respecte a les creences de cadascú i té una ferma voluntat d’aconseguir que totes les religions treballin conjuntament per al bé comú.   

Terrassa, 9 de març de 2015.

JUSTÍCIA i PAU (Comissió de Terrassa)