Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el 8 de setembre de 2015.

Acollint

 

Distingit senyor:

Aquesta última setmana els mitjans de comunicació ens han ensenyat una d’aquelles imatges que entristeixen l’ànima, la d’un infant de tres anys mort i tombat bocaterrosa en un platja turca. La fotografia trenca l’ànima ja que mostra alhora la vida ofegada d’aquest infant, i simbolitza la vida ofegada de tants i tants éssers vulnerables. La seva vulnerabilitat no es deu en cap cas a les seves capacitats, sinó a situacions externes que a nosaltres també ens farien tan o més vulnerables que ells.

 

La fotografia del nen de la platja, Aylan Kurdi, té certes similituds amb la fotografia de la nena de Napalm, Phan Thị Kim Phúc, que va donar la volta el món, obrint els ulls sobre la tràgica Guerra del Vietnam. Avui, la fotografia d’aquest petit, junt amb les imatges de molts i molts refugiats caminant a peu per autopistes per arribar a terres austríaques i alemanyes, han tornat a sacsejar les nostres consciencies. Val a dir que ens sentim impotents davant tant de patiment.

Alguns dels refugiats portaven missatges escrits en cartons dient: On és el món? On és la ONU? On és la humanitat? Aquestes preguntes, no només haurien d’interpel·lar als polítics, sinó a tota la societat en general. Davant de la gravetat de la situació, ciutadans, associacions, Esglésies i Estats només tenim una opció digne: Acollir! Ben entès que la nostra acció humanitària i solidària tindrà uns costos que hem d’estar sempre ben disposats a assumir per evitar tragèdies com la del nen Aylan Kurdi.

Ben atentament,

JUSTÍCIA i PAU (Comissió de Terrassa)

Terrassa, a 8 de setembre de 2015.