Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el 27 d'agost de 2015.

La feina, prioritat màxima

 

Distingit senyor:

Al llarg dels últims mesos Justícia i Pau de Catalunya està tractant a fons el drama de la falta de feina i s’han fet dues trobades generals (Badalona maig 2014 i Lleida abril 2015). L’atur és una veritable calamitat social segons reconeix la Doctrina social de l’Església. La feina és un bé de tothom, imprescindible per al bon funcionament de la societat, i tothom n’ha de poder tenir. La plena ocupació és un objectiu obligat per tot ordenament econòmic orientat a la justícia i al bé comú.

 

S’han estudiat mesures per pal.liar la dramàtica situació actual. Espanya té més de 4 milions de persones a l’atur, Catalunya 600.000 i Terrassa quasi 20.000, són:

  1. Incentivar al màxim les inversions en economia productiva i gravar les inversions financeres especulatives. Cal aconseguir la màxima transparència en matèria econòmica i lluitar sense treva contra els paradisos fiscals.
  2. Impulsar més polítiques actives que promoguin la creació de feina digna. Tractar l’atur de forma personalitzada, amb mesures específiques que superin les polítiques generalistes que perjudiquen les persones més desafavorides.

L’objectiu de tot plegat és poder millorar els nivells de solidaritat i de fraternitat actuals amb mesures econòmicament viables i que també puguin ésser ben acceptades per la majoria de la nostra ciutadania.


Atentament us saluden,


JUSTÍCIA i PAU (Comissió de Terrassa)

Terrassa, a 14 de juny de 2015.