Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrasa publicada el 10 de març de 2016.

Nacions Unides, l'única esperança

Distingit senyor:

La dramàtica situació de les persones que busquen refugi a Europa no té aturador. Els mitjans de comunicació ens omplen d’imatges impactants sobre els problemes que pateixen aquestes persones. Per poca sensibilitat que una persona tingui, aquesta situació clama el cel. Més enllà dels ajuts puntuals que necessiten aquestes persones i que moltes benemèrites ONG’s fraternalment els hi presten, hem d’interrogar-nos sobre les causes d’aquesta situació explosiva i com podria millorar-se.

Cert que sempre hi ha hagut moviments migratoris, però ara amb la globalització la situació s’ha desbordat. És hora de denunciar la multiplicitat de petites guerres i d’accions terroristes que destrueixen la convivència  i que massa sovint es fan amb les armes que els països més desenvolupats els hi han venut. Dol l’actuació impune de màfies que s’aprofiten del patiment de la gent. Segur que amb menys guerres i amb més generositat en els mercats mundials de matèries primeres, moltes persones no es veurien obligades a marxar de casa seva.

Tot plegat és tan complicat i dramàtic que només una autoritat ferma a nivell mundial pot intentar posar-hi remei. Aquest ha d’ésser el paper de les Nacions Unides que, tot i les seves moltes limitacions, cada dia són més necessàries. Unes NNUU que progressivament ajudin la implantació de governs democràtics arreu del món, que regulin els grans paràmetres de l’economia i que eradiquin el comerç d’armaments. Vet ací quina gran  responsabilitat però, a parer nostre, les NNUU són l’única esperança.

Ben atentament,

JUSTÍCIA I PAU (Comissió de Terrassa)

Terrassa, a 10 de març de 2016.