Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el 9 de novembre de 2016.

 

Clam per la Pau i la Justícia a Síria

Distingit senyor:

Dia rere dia ens arriben més i més notícies esfereïdores sobre la molt greu i cruel guerra civil que pateix el poble de Síria. Encara que totes les guerres causen sempre dolor, les guerres civils són especialment punyents. Escau recordar que Síria era un país del Mitjà Orient on hi havia una llarga tradició de bona convivència entre persones i religions, molt diferents. Ara tot això s’ha trencat i milions de persones han hagut d’abandonar el país i intentar buscar aixopluc lluny de casa seva.

És urgent buscar camins nous per poder superar les guerres i les seves greus i doloroses conseqüències per la població. Una via per poder salvaguardar els drets de totes les persones i la seva dignitat, és la no-violència. S’ha de treballar de ferm en el marc d’allò que és possible negociant camins de pau, encara que aquestes vies siguin difícils o semblin impracticables. La no-violència és una bona via, plena d’esperança.

El nostre clam és a favor d’un alto el foc immediat, sota la iniciativa i el control de les Nacions Unides. L’arxipretat de Terrassa fa pocs dies va fer seva una pregària especial per la Pau i la Justícia a Síria que s’ha llegit a moltes misses de la ciutat. En la mateixa línia escau recordar allò que reiteradament ha defensat el bon Papa Francesc, que és hora de reconèixer la força del dret enlloc de voler imposar el dret de la força.

Ben atentament,

Terrassa, 9 novembre 2016

JUSTÍCIA I PAU (Comissió de Terrassa)