Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el 14 de desembre de 2016.

 

Perquè ells i no jo?

Distingit senyor:

El Papa Francesc va pronunciar aquestes paraules a l’homilia del Jubileu dels presos del passat mes de novembre, gairebé a punt de cloure l’Any de la Misericòrdia. Una pregunta que pot servir-nos per reflexionar sobre el món penitenciari i sobre situació dels interns. El Papa va recordar que cada vegada que entrava a una presó es preguntava, Perquè ells i no jo? És ben cert que a la vida tots podem equivocar-nos el dia menys pensat. Tot amb tot massa vegades tendim a amagar allò que no ens agrada veure i que ens incomoda; serveixi com exemple l’anunci de la construcció d’un centre penitenciari o d’un centre per atendre persones sense sostre; sovint aquestes iniciatives socials generen oposició i rebuig per part de la gent.

Els interns no els hem de jutjar de nou: ja tenen la seva sentència. Han comés una falta o un error i ara cal que els ajudem a tirar endavant, a tornar a començar i així tantes vegades com calgui. No hem de marginar, ni estigmatitzar, hem de col.laborar per a la seva reinserció a la societat; una tasca no gens fàcil ja que sovint aquestes persones tenen moltes mancances, a nivell familiar, laboral i de relació, unes mancances que dificulten aquest pas. A més a més quan es tracta de persones immigrades s’hi sumen greus dificultats de comunicació.

Des del nostre grup “Teresa Raich” de voluntariat, que visitem els interns del Pavelló penitenciari de l’Hospital de Terrassa, volem fer-nos ressò d’aquesta situació i conscienciar la societat perquè accepti la realitat i afavoreixi mesures que portin a superar estereotips i idees preconcebudes sobre el món penitenciari. Tota vida humana té un sentit i una dignitat, per això cal que els hi donem la mà apropant-nos-hi i escoltant-los per tal que se sentin valorats. És molt important poder transmetre un bri d’esperança, sobretot ara, quan arriba Nadal.

Ben atentament,


Terrassa, 14 desembre 2016

JUSTÍCIA I PAU (Comissió de Terrassa)