Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada divendres 10 de Març

Desigualtats que clamen el cel

Distingit senyor:

Tots els estudis i totes les estadístiques que es fan assenyalen un augment creixent i forassenyat de les desigualtats econòmiques entre les persones de diferents països i també dins d’un mateix país. La crisi que ens tenalla des de l’any 2008 ha portat sovint la injusta conseqüència de que els rics cada vegada siguin més rics i que els pobres cada vegada siguin més pobres. Cal prendre consciència d’aquesta trista realitat que clama el cel i cal denunciar-la de forma valenta i seriosa.

 

Cap persona de bona voluntat pot acceptar de grat una situació tan injusta. La crisi malauradament ha enfortit el capital en detriment del treball. És hora de reformar el sistema econòmic perquè sigui més respectuós amb els drets humans de tothom i perquè proporcioni a la gent uns bens i uns serveis de qualitat a preu just, mitjançant una feina digna i decent per a totes les persones treballadores. Cal lluitar contra els molts abusos que avui es fan en les condicions de treball, des de les netejadores d’hotel fins els professionals que han d’acceptar honoraris mínims imposats.

Què es pot fer davant d’una realitat tan dura i que fa patir tanta gent? Començar fent els possibles i els impossibles perquè les empreses facin contractes com Déu mana i perquè paguin puntualment els seus impostos, acabant amb tot tipus fraus i de paradisos fiscals. Un sou mínim digne aquí, entorn dels 1.000 €, segur que hi ajudaria. Després vigilar molt tot allò que comprem, assegurant-nos que adquirim coses produïdes en condicions de respecte als drets laborals i socials dels treballadors.

Terrassa, a 7 de març de 2017

COMISSIÓ DE JUSTÍCIA I PAU A TERRASSA