Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada dilluns 10 de juliol.

Necessitem feines decents amb sous dignes

Distingit senyor:

És cert que hi ha diversos indicadors econòmics que assenyalen millores i que poc a poc la crisi dels darrers anys sembla que es va superant. Però també és veritat que aquestes millores no arriben pas a tothom. Són sobretot les persones més grans o les que fan feines més senzilles i que demanen menys qualificació les que més ho pateixen. Ara i entre nosaltres hi ha moltes persones que viuen una situació de risc important de perdre la feina i d’haver de passar a l’atur.

A casa nostra tenim ara moltes persones que voldrien treballar, són persones arribades amb l’eufòria de la construcció. Això fa que els sindicats ho tinguin difícil, que perdin protagonisme i que els sous baixin. És també el cas del cal sector turístic que tot i la seva plena activitat, cada vegada més les empreses despedeixen personal per poder externalitzar serveis, és el cas de les cambreres o popularment Kelly’s que treballen contractades a preus indecents. Un altre mal exemple, quantes i quentes empreses de primera línia es dediquen a jubilar o a pre-jubilar els seus treballadors més antics i ben pagats per poder substituir-los per joves mileuristes?

Una economia de sous baixos no pot ésser mai una bona economia. Encara que sembli que alguns empresaris de moment hi guanyin, a la llarga tothom hi perd. Sempré s’ha dit, amb tota la raó, que la gent s’ha de guanyar la vida per poder atendre les seves necessitats familiars i per poder millorar el seu nivell de vida. Només cal veure l’exemple d’Alemania un país amb una bona economia exportadora i que té uns sous molt per sobre dels nostres. Per tot això i per un sentit de justícia i de solidfaritat, és hora de reivindicar feines decents i sous dignes per a tothom.

Ben cordialment,

Terrassa, a 4 de juliol de 2017

Justícia i Pau (Comissió de Terrassa)