Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada divendres 11 de maig.

Corea, un pas endavant. Iran, un pas enrere?

Benvolgut senyor:

Els mitjans de comunicació ens han portat darrerament dues notícies. Una de bona, l’apropament entre les dues Coreas i la superació de la crisi militar amb els Estats Units pels míssils nuclears. L’altra dolenta, és que es posa en qüestió l’Acord nuclear de diversos països d’Occident amb l’Iran i que tornin amb més força que mai les antigues tensions entre Israel i els seu veïns àrabs.

Pel costat de Corea del Nord avui s’obren moltes esperances per la seva població que, tot i tenir bones condicions per ésser un país desenvolupat, ha vist la seva economia totalment condicionada per la despesa en armaments. En canvi pel costat de l’Iran neixen moltes ombres doncs l’acord fins ara vigent oferia moltes possibilitats per al desenvolupament del país i de l’energia nuclear amb finalitats pacífiques. 

Tot plegat ens referma amb un dels objectius prioritaris de la nostra entitat, treballar per aturar les guerres i per construir una pau justa. Per això no ens cansarem mai d’insistir en la denúncia de les guerres i del negoci de les armes. Les guerres porten sofriments i pobresa a la gent, sobretot a infants i persones grans. També a moltes persones que han de marxar de casa seva i intentar buscar refugi en altres països.
De conflictes armats i de responsabilitats dels estats que fabriquen i venen armes, de tot això en parlarem en una Trobada que es farà a Manresa els dies 8 i 9 de juny. A la Cova de Sant Ignasi també pregarem i buscarem camins per superar aquestes xacres i trobar una pau justa i duradora. Sense cap mena de dubte, avui és del tot necessària una gran mobilització de la ciutadania en favor de la no-violència i de la pau.

Ben atentament,

Terrassa, a 10 de maig de 2018

JUSTÍCIA i PAU (Comissió de Terrassa)