Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada dimarts 19 de juny.

Construïm la Pau, aturem la guerra

Benvolgut senyor:

Els dies 8 i 9 de juny ha tingut lloc a Manresa la Trobada anual catalanobalear de Justícia i Pau de Catalunya 2018, amb el lema “Aturem la guerra, construïm la pau”. La Trobada ha estat dedicada, a reflexionar sobre els conflictes armats existents avui el món així com la seva relació amb el negoci de les armes i la depesa militar mundial, que arriba actualment a 1,7 bilions d’euros, i l’Estat Espanyol en participa activament.

A partir de ponències, i debats, s’ha examinat quin és l’impacte d’aquests conflictes en la població civil i el seu impacte en el sofriment, pobresa i de generació de migracions i refugiats. Alhora, s’ha volgut també donar a conèixer les principals campanyes de la societat civil per afavorir el desarmament i la pau.

Una de les idees principals ha estat que la seguretat humana i la pau en el món no poden assegurar-se mitjançant el manteniment d’exèrcits o el desenvolupament i comerç d’armes, sinó mitjançant la cooperació i la confiança recíproca entre els pobles i la promoció del desenvolupament, la democràcia i els drets humans.

Per tant, ens cal seguir treballar en primer lloc, en conscienciar que més exèrcit, no comporta més seguretat, sinó segurament el inrevés. Segon, denunciar el negoci invisible, i massiu, del que participen la majoria d’Estats, inclòs l’Espanyol. I finalment, seguir treballant per una afavorir una autèntica cultura de pau i justícia social.

Ben atentament,

Terrassa, a 18 de juny de 2018.

JUSTÍCIA i PAU (Comissió de Terrassa)