Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada dijous 8 de novembre.

La responsabilitat de cadascú a l’hora de comprar

És un fet incontrovertible que les formes d’anar a comprar d’avui no tenen res a veure amb les d’abans. Els més grans recordem perfectament que només s’anava a comprar una peça de roba quan l’anterior és feia malbé o que només es comprava estri quan l’anterior deixava de funcionar i ja no es podia reparar. Avui és tot ben diferent, si al sortir de casa crida l’atenció una cosa d’una botiga, s’entra i es compra. Es fa sense pensar si es necessita i encara menys sense pensar on i en quines condicions allò s’ha fabricat.

Abans tothom tenia la botiga on sempre s’anava a comprar, i que a vegades ja hi havien anat els pares o els avis. Ara s’han acabat les botigues històriques, tot es renova d’un dia per l’altre i s’han perdut les referències. Aquestes circumstàncies haurien d’obligar tothom a ésser molt més responsables a l’hora de decidir on i què es compra. Malauradament tot sembla indicar que aquesta reflexió serena no es fa i que la gent es deixa portar pel moment, per la bona presentació del producte i pel preu temptador d’una bona oferta.

El preu de les coses que es compren és important a l’hora de decidir, però de cap manera hauria d’ésser l’única cosa a tenir en compte. On s’ha fabricat i en quines condicions? Segur que en el país de procedència és respecten el Drets humans i els Drets laborals del treballadors? És urgent que els governs trobin la forma i manera de poder donar aquestes garanties. Mentrestant cal comprar sempre assenyadament, amb responsabilitat i quan sigui possible fer-ho en botigues de comerç just, on si que s’hi poden trobar aquestes garanties.

Terrassa, a 7 de novembre de 2018

Justícia i Pau
(Comissió de Terrassa)