Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el dijous 3 de gener.

La Pau necessita polítics que treballin pel Bé comú

Distingit senyor:

Amb motiu de la Jornada mundial per la Pau que se celebra cada 1r de gener, enguany el bon Papa Francesc ha adreçat a l’opinió pública un missatge titulat “La bona política està al servei de la Pau”. Amb aquest motiu a Terrassa, a la Seu d’Ègara i per 31 any consecutiu, vam organitzar una Pregària amb la participació del Consell Interreligiós de la ciutat. Sempre és un goig constatar la bona voluntat de totes les religions presents en el Consell per trobar-se, per compartir unes reflexions i per pregar per la Pau arreu del món.

El Papa reclama sobretot en el seu missatge que les persones que es dediquen a la política treballin sempre en benefici del bé comú superant les temptacions dels interessos propis; que siguin valentes, que no tinguin por i que defensin sempre allò que és just; que es comprometin a fer tots els canvis que siguin necessaris per millorar el benestar de tothom i en especial de les persones i les famílies que ho passen més malament. També demana que els polítics siguin creïbles i coherents, tot cercant una màxima unitat d’acció sempre respectuosa amb la joiosa diversitat de la creació.

És oportú preguntar-nos què podem fer nosaltres per la Pau? El Papa ens recorda que podem rebutjar la intransigència i la impaciència, tot exercint la bonhomia amb un mateix i amb els altres. També podem atrevir-nos amb la trobada i l’escolta de les persones del nostre entorn, dels pobres, dels estrangers i de tothom qui pateix. Ens cal fer l’esforç d’assumir la part de responsabilitat que ens correspon a cadascú de nosaltres com a ciutadans i habitants d’un món on cal preservar la natura i també la Pau.

Terrassa, a 2 de gener de 2019

Justícia i Pau (Comissió de Terrassa)