Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el dilluns 10 de setembre.

Respectar tothom i no humiliar ningú

Distingit senyor:

Ara quan arriba un nou Onze de Setembre és oportú recordar que l’any 1980 el Parlament de Catalunya va aprovar declarar aquesta data com a Diada nacional de Catalunya i que es va fer per unanimitat de totes les forces polítiques amb representació parlamentària. L’any vinent farà 40 anys d’aquella manifestació d’unitat i d’entesa. Escau també recordar que fa anys que es fan manifestacions multitudinàries reivindicant els nostres drets històrics amb un civisme exemplar.


Ben diferents són els temps actuals, amb desqualificacions i baralles entre els polítics per intentar esgarrapar uns quants vots als adversaris. Tots amb la vista posada només en les enquestes. Defensar els principis propis, respectant els dels altres, sembla que avui no és moda. Més aviat s’estimula la gresca i allò de “a veure qui la diu més grossa”. Aquí però també més enllà trobem exemples ben poc assenyats de Donald Trump a USA i de Boris Johnson al Regne Unit. Quin mal exemple per a tothom!


Des de la nostra entitat, reivindiquem aferrissadament el dret que té tothom de veure respectades les seves idees, en el marc de la diversitat i de l’acatament dels Drets Humans. També urgim la necessitat de no humiliar mai ningú, tant si es defensa la independència de Catalunya com si es defensa la continuïtat de la permanència a Espanya. En aquesta línia de respecte a totes les idees defensades pacíficament, dol molt tenir encara avui polítics catalans, a la presó i a l’exili.

 

Terrassa, a 3 de setembre de 2019
Justícia i Pau (Comissió de Terrassa)