Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta al director de la Comissió de JP de Terrassa publicada al Diari de Terrassa el 13/09/2014

Tot i que alguna notícia apunta que la crisi ja s’acaba, i tot i que algun polític anuncia que el pitjor ja ha passat, no hi ha dubte que la crisi ha sembrat injustícies, malestar i dificultats greus en moltes famílies. Potser sí que és cert que l’huracà de nom Crisi ha ja passat amb tota la seva força, però els desperfectes que ha deixat pel camí, necessiten l’esforç de tots per ser solucionats.

Un informe de la OCDE destaca que España és el país on més ha crescut la desigualtat. Un segon estudi, en aquest cas de Càritas, anunciava al març que els nens espanyols són els més pobres d’Europa només superats per Romania. Un tercer estudi, elaborat per Save the Children, ratifica les dades de Càritas afirmant que el risc de pobresa i exclusió social arriba ja a 2,8 milions de nens a Espanya.

Amb els estudis en mà, algun ministre va dir allò de que aquestes dades “no se correspondían con la realidad" i que no es provoquin debats que no hi ha. Avui, precisament, el que ens fa falta són debats, són idees, són projectes, són gent amb empenta i esperit de servei, que tant del món de la política com de la societat civil afrontin aquest greu problema, el d'unes desigualtats molt injustes.