Les migracions i el refugi

GUIA PEDAGÒGICA. Cap a una societat acollidora de les persones migrades i refugiades

Els moviments migratoris són un fet històric i universal, connatural a la vida humana. No obstant això, la seva mala gestió pot derivar en una crisi humanitària com ja s'ha vist en els darrers anys.

Objectius
  • Entendre les causes de les migracions i relacionar-ho amb les vulneracions de drets humans.
  • Aprendre els conceptes bàsics en referència a les persones migrades i refugiades, així com l’existència de polítiques migratòries europees i estatals; els plans d’acollida nacionals i locals.
  • Reflexionar sobre què podem fer cadascun de nosaltres i com a societat per millorar la situació de les persones refugiades i migrandes i la seva acollida al nostre territori.
Metodologia

La nostra proposta es basa en la realització d’una xerrada per part d’una persona experta, d’uns 30-50 minuts, acompanyada de materials audiovisuals.

A continuació, es realitza un col·loqui amb l'alumnat, on es promourà la participació activa mitjançant el diàleg amb el/la ponent i entre ells. S’orienta a ajudar a reflexionar sobre les qüestions que generen més interès, i també temes d’actualitat en aquest àmbit, qüestionar pre-judicis i estereotips, rumors... i promoure els valors de l’hospitalitat i la solidaritat.

Durada

La sessió dura generalment uns 60 minuts, encara que ens adaptem a les necessitats de cada sol·licitud.

Participants

Centre educatius: Principalment, estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius. També impartim sessions específiques per al professorat i el conjunt de la comunitat educativa.

Demana més informació