mòbil
Els minerals de conflicte

TALLER. Mòbils high tech, vides low cost

Blood in the Mobile és un documental que mostra la connexió entre els nostres telèfons mòbils i la guerra civil a la República Democràtica del Congo. A través d’aquest i d’altres audiovisuals, elaborats en el marc de la campanya #ConflictMinerals, abordem la problemàtica de l’explotació dels recursos naturals. Es treballa especialment l’extracció de minerals, la seva relació amb els conflictes armats i les noves tecnologies, concretament amb la telefonia mòbil, la responsabilitat de les empreses i les nostres pautes de consum.

Objectius
  • Treballar la consciència critica al voltant de la relació que existeix entre els “minerals de conflicte” i els conflictes armats, l’explotació laboral, el deteriorament mediambiental i la vulneració de drets humans.
  • Analitzar i comprendre la vinculació entre les nostres pautes de consum i les noves tecnologies i l’extracció d’aquests minerals amb totes les conseqüències que comporta.
  • Conèixer les actituds ciutadanes i polítiques necessàries per afavorir que l’extracció de minerals permeti un desenvolupament sostenible en els països d’origen.
Metodologia

El taller està dividit en dues parts. La primera part consta del visionat d’un documental i el debat posterior en grups, amb el suport d’un dossier pedagògic que conté informació complementària.

En la segona part es reflexiona al voltant de les possibles alternatives i solucions a la problemàtica, identificant les implicacions de tots els agents (empreses, govern i consumidors/es), per finalment acabar implicant als i les participants en un procés de denúncia activa i participativa, que
hauran de desenvolupar posteriorment.

Durada

La sessió dura generalment uns 120 minuts, encara que ens adaptem a les necessitats de cada sol·licitud.

Participants

Centre educatius: Principalment, estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius. També impartim sessions específiques per al professorat i el conjunt de la comunitat educativa.

Altres: Centres culturals, biblioteques, casals, centres oberts, ajuntaments, entitats, associacions, parròquies i altres institucions i col·lectius, etc.

Demana més informació