cultura-pau-colom
La cultura de la pau i la no-violència

XERRADA. Avançar cap a una cultura de pau

Actualment el món segueix patint més de 30 conflictes armats que castiguen especialment a la població civil i deixen enrere una terrible quantitat de morts, destrucció i desplaçament massiu de població. Amb aquest panorama, és important apostar per una cultura de pau com a eina per lluitar contra la violència que generen aquests conflictes armats i les estructures dominants.

Objectius
  • Fomentar en els participants la cultura de la pau i la filosofia de la no-violència a l’aula.
  • Afavorir actituds de compromís en favor de la pau i valors de convivència, solidaritat, no-violència, reconciliació, el perdó i la pau.
  • Potenciar en els participants actituds de no-violència en el nostre entorn més proper.
  • Reflexionar sobre les relacions en els diferents àmbits de la vida persona (personal, familiar, escolar, etc.) per gestionar i transformar els possibles conflictes existents.
Metodologia

La xerrada es centra en el coneixement i la reflexió sobre la problemàtica dels conflictes armats i la violència, les seves dimensions actuals, les causes i les conseqüències. A través de diferents eines s’aprofundeix en la realitat de la fabricació i el comerç d’armes, la despesa militar i les seves implicacions, tot donant arguments en favor del desarmament i la desmilitarització. Per últim, de forma conjunta i participativa, es reflexiona sobre els reptes per a l’avenç de la pau en el món i en el nostre entorn més proper.

Durada

La sessió dura generalment uns 60 minuts, encara que ens adaptem a les necessitats de cada sol·licitud.

Participants

Centre educatius: Principalment, estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius. També impartim sessions específiques per al professorat i el conjunt de la comunitat educativa.

Altres: Centres culturals, biblioteques, casals, centres oberts, ajuntaments, entitats, associacions, parròquies i altres institucions i col·lectius, etc.

Demana més informació