NOTÍCIES

[Rec]fugiades: un projecte educatiu que reforça la interculturalitat

Al llarg d'aquest curs, una vuitantena d’alumnes del Col·legi Mare de Déu dels Àngels, situat a la Sagrera, han participat en el nostre projecte educatiu d’aprenentatge-servei [Rec]fugiades. Aquesta iniciativa els ha dut a aprendre sobre les migracions i l’acollida i a entrar en contacte amb les persones migrades del seu districte. Aquest procés l’han realitzat sempre acompanyats per la nostra entitat i amb la col·laboració de l'associació La Bretxa. També s'ha comptat amb la participació de personal tècnic de Càritas Sant Andreu, Creu Roja, el Servei d’Acollida i Interculturalitat del districte de Sant Andreu i sobretot quatre persones refugiades que han compartit el seu testimoni vital amb l'alumnat.

Després de tota una primera fase de formació, els i les joves han elaborat una campanya de sensibilització adreçada a altres joves del districte de Sant Andreu. Alguns dels materials elaborats són: videoclips, curtmetratges, pintures, poemes, murals... 

El conjunt dels materials elaborats pels i les joves s’ha transformat en una exposició sensibilitzadora, anomenada “La diferència ens enriqueix, el respecte ens uneix” que va estar oberta al públic entre l’11 i el 27 de juny al Casal de Barri Torre la Sagrera. De cara al curs vinent, esperem poder portar aquesta exposició a altres espais perquè segueixi sent un material de sensibilització per a altres joves de la ciutat.

El projecte va culminar amb la realització d’un acte públic el dia 11 de juny, el qual va comptar amb la participació de la Carmen Juares, de l'Asociación Mujeres Migrantes Diversas.