NOTÍCIES

[#VeusCovid19] Reflexió des del descans d’una guàrdia nocturna al CAP

Sóc infermera des de fa 25 anys i mai m'hauria imaginat que cuidaria, ajudaria i em sentiria tan útil com aquests dies tan convulsos del Covid-19.

M'he abocat com mai a la meva feina, en cos i ànima, treballant moltes hores seguides i atenent a pacients i famílies al CAP, al domicili i per telèfon; encoratjant a l'equip en moments anímicament baixos i sentint-me abraçada pels meus companys en els meus moments dubtosos. Ho faig (ho fem) orgullosos de ser part de l'equip “de primària” de Calaf.

En el meu dia a dia, a part de tots els procediments d'infermeria, no oblido mai el contacte humà; posar-me en l'escala de valors dels pacients i les famílies; reconfortar; donar esperança, o acompanyar en el dol.

Ens queda molt per fer, per resoldre, per canviar, per a entendre el sentit de la nostra vida i la dels altres, però sobretot cal que continuem sent infermeres amb altes competències tècniques i alt contacte humà. Aquest és el meu mantra, ja que aquests ingredients són i seran la clau de l'èxit de la professió d’infermera.

 

Glòria Tort-Nasarre
Infermera del CAP Calaf (Anoia)