Experiències

Llavors d’EcoParròquia

Llavors d’EcoParròquia

La Parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida es planteja com viure l'ecologia integral a la seva comunitat.  

Ecocalendari d’advent

Ecocalendari d’advent

La Parròquia de Sant Andreu del Palomar ens presenta l’ecocalendari d’advent que van fer per a la catequesi

Jardiners i Jardineres de la Creació

Jardiners i Jardineres de la Creació

Experiència de la Parròquia del Carme de Sant Joan Despí. Els nens i nenes de primera comunió tenen cura del jardí de la parròquia i es genera una dinàmica de reflexió entorn a la cura de la Creació en que participa tota la comunitat parroquial a través de...

Un jardí de contemplació

Un jardí de contemplació

El grup impulsor de l'ecoparròquia Crist Redemptor de Barcelona transforma un espai erm en un jardí Laudato si'.

Tenir cura de l’entorn i formar comunitat

Tenir cura de l’entorn i formar comunitat

El grup Laudato si' de la parròquia de Santa Maria del Castellbell i el Vilar expliquen la seva recepta: treballar junts, compartir coneixement, compartir pregària i compartir àpats.

Jo reutilitzo, i tu?

Jo reutilitzo, i tu?

La parròquia de Sant Miquel de Molins de Rei ha col·laborat amb la campanya de prevenció de residus de Solidança/Roba Amiga.

Les experiències que han portat a terme altres comunitats, per senzilles que siguin, ens poden ajudar a donar nous passos.

Estem segurs que a la vostra comunitat hi ha més d’una bona pràctica que podríeu compartir. Tingueu en compte que el petit esforç que suposa la vostra aportació pot ajudar moltes altres comunitats cristianes a fer passos endavant i que alhora vosaltres us podreu enriquir amb les aportacions de totes les altres parròquies, escoles o comunitats.

Ompliu el formulari amb les vostres bones pràctiques
(Podeu omplir-lo tantes vegades com experiències vulgueu compartir)

Col.labora amb la xarxa

Voleu compartir les iniciatives EcoSolidàries de la vostra parròquia o comunitat? Envieu-nos-les per correu a ecoparroquies@justiciaipau.org i les donarem a conèixer a la xarxa.

Un veritable plantejament ecològic es converteix sempre en un plantejament social, que ha d’integrar la justícia en les discussions sobre l’ambient, per tal d’escoltar tant el clamor de la terra com el clamor dels pobres.

— LS 49

Test d'autodiagnòstic per a Parròquies EcoSolidàries

Aquest qüestionari vol ajudar a les parròquies i comunitats cristianes a identificar aquelles bones pràctiques que ja es porten a terme i proporcionar pistes per a poder avançar.